Hävikkiviikko 10.–17.9.2023

Hävikkiviikko 10.–17.9.
"Jos joskus bongaat kahvilamme valikoimasta uuden smoothien tai lounasannoksen listan ulkopuolelta, on se loihdittu hävikkiä hyödyntäen."Tällä viikolla vietämme hävikkiviikkoa, jonka tarkoituksena on lisätä ruoan arvostusta. Arvostamme käyttämiämme raaka-aineita, ja pyrimme käyttämään kaiken aina viimeiseen muruseen asti. Kiertotalousyrityksenä me näemme hävikin mahdollisuutena – mahdollisuutena johonkin uuteen ja inspiroivaan! Annathan siis vielä toisen ajatuksen keittiön pöydällä makaavalle kuivahtaneelle leivänkannikalle tai kaapinnurkkaa asuttavalle väljähtäneelle kahvipaketille. Lue alta miten me taistelemme hävikkiä vastaan, ja nappaa talteen niksit omaan kotikeittiöön!

Psst! Muistathan, että kahviloissamme voit aina ottaa kaiken mukaan, mikäli et jaksa syödä annostasi loppuun. 

Miten huomioimme hävikin Reloven keittiössä?

“Seuraamme hävikkiä hyvinkin tarkasti ja vakavuudella – niin päivä- kuin viikkotasolla. Pidämme kahvilan tiimien kesken joka toinen viikko palaverin, jossa pohdimme yhdessä, miten voimme vähentää hävikkiä entisestään mm. tilausmäärät huomioiden, ja mistä kuluneiden viikkojen hävikit ovat syntyneet? Jos joskus bongaat kahvilamme valikoimasta uuden smoothien tai lounasannoksen listan ulkopuolelta, on se loihdittu hävikkiä hyödyntäen. Käytössämme on kotimainen ResQ Club -sovellus, jonka avulla voit ostaa ja noutaa annoksia edullisemmin, ja löydät päivän viimeisiä kahvilatuotteita alennuksella myös paikan päällä liikkeissämme.” -Iida Moilanen / Reloven Kahvilatoimen Johtaja

Helpot kotiniksit, miten voin vähentää ruokahävikkiä omassa keittiössä

  • Hävikki inspiroi ja antaa mahdollisuuden uuden luomiseen – haasta itseäsi kehittämällä omia hävikkireseptejä!
  • Suunnittele ja valmistele: Suunnittelemalla viikon ruoka-annokset säästät niin aikaa, rahaa kuin suunnittelemattomuudesta aiheutuvaa hävikkiä.
  • Kuiva leipäpala paahtuu uunissa rapsakoiksi krutongeiksi, tai herkulliseksi muruksi pasta-annokseen anjovisten, sitruunan, persiljan ja valkosipulin kanssa.
  • Vihanneslaatikon pohjalta löytyvät nahistuneet vihannekset ja sipulit muuttuvat kasvisliemipohjaksi, jota voit myös pakastaa valmiiksi kuutioiksi tulevia kastikepohjia varten.
  • Säilytä tuoreet yrtit kosteassa keittiöliinakääreessä jääkaapissa, niin ne pysyvät tuoreina jopa viikkoja!
  • Makunsa menettäneestä vanhasta kahvista loihdit luonnonmukaisen värjäysaineen kodintekstiilien ja vaatteiden värjäystä varten – uniikit lookit taattu!

  “Waste is no waste until wasted.”

  x Relove